Thursday, September 27, 2007

8 Όλα



Στροφή στην… αθλιότητα

Όταν φιλοξενήθηκε ο Θέμος Αναστασιάδης στην εκπομπή του Ανδρέα Μικρούτσικου στον ALPHA, είδαμε ένα άνθρωπο που δεν έχει χάσει το χιούμορ του και ξαναθυμηθήκαμε το λόγο που υπάρχει ακόμη στα Μέσα: Έχει ευρηματικό χιούμορ που στην κάθε απάντησή του περιμένεις την ατάκα, ενώ παράλληλα ξέρεις πως είναι ένας άνθρωπος με άποψη που δεν τολμάει να την εκφράσει.
Επειδή το είδος των ανθρώπων αυτών είναι προς εξαφάνιση και επειδή τα Μέσα έχουν ανάγκη τέτοιου είδους άτομα, κρίνεται αναγκαίο η κριτική να γίνεται σαφώς με επιείκεια. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην εκπομπή του που έκανε πρεμιέρα την Τρίτη στον ΑΝΤ1. Το Όλα που μπαίνει αισίως στην 8η χρονιά. Ok, μπορώ να καταλάβω τη λογική της πετυχημένης συνταγής που δεν αλλάζει, μπορώ να καταλάβω την έννοια του τηλεοπτικού ανταγωνισμού και το μόνιμο άγχος της AGB, αλλά όταν έχεις ένα τέτοιο ταλέντο (ταλέντο- ευφυΐα- δημιουργικότητα - επιτυχία) δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αφήνεσαι στα εύκολα και πέφτεις τόσο χαμηλά.
Στην πρεμιέρα της εκπομπής φιλοξενήθηκαν το πουλέν της Ανίτας Πάνια Παρασκευάς (Βας-Βας), η Σάσα Μπάστα ενώ παρούσα και η Ναστάζια (αγνώστων λοιπών στοιχείων). Καλά, δεν περιμέναμε και συζητήσεις φιλοσοφικού επιπέδου ούτε το Βέλτσο, αλλά το όλο σκηνικό δίνει την εντύπωση πως η εκπομπή πλέον δεν στηρίζεται στο ευρηματικό χιούμορ του Θέμου αλλά στα «φρούτα της εποχής». Ούτε τα σεξιστικά υπονοούμενα και τα «βυζάκια έξω» μας πείθουν. (έχει ένα δέλεαρ ως άντρας να το δεις… αλλά δεν βλέπεις καλύτερα soft porn στο MAGIC που προβάλλεται εκείνη την ώρα;) Από την άλλη τα video που προβάλλονται παρόλο που έχουν κουράσει τους τηλεθεατές, εξακολουθούν να βλέπονται ευχάριστα. Αλλά δυστυχώς ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη κι αναρωτιέμαι αν θα είχε την ίδια επιτυχία η εκπομπή χωρίς τα video ή αν θα ήταν καλύτερα να υπήρχε μια εκπομπή μόνο με video (όπως πχ η Ελληνοφρένεια που βασίζεται στο ίδιο στυλ (και ασχολείται κυρίως με την επικαιρότητα).
Γιατί αναφέρονται όλα αυτά; Γιατί πιστεύουμε ότι ο Θέμος μπορεί να βρει άλλο concept που να του ταιριάζει, που να μπορεί να στηρίζεται στον ίδιο, (έστω και στον Βαγγέλη Περή), στο ευρηματικό του(ς) χιούμορ χωρίς να χρειάζεται τέτοια τηλεοπτική προχειρότητα. Ή έστω και τα ίδια πρόσωπα – φρούτα εποχής- να διατηρήσει, ας τα περιορίσει. Μα να γίνει ένα με τα μεσημεριανά;
Εν κατακλείδι…. αν ο Θέμος σοκαρίστηκε με την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, εμείς απλά αηδιάσαμε σε σημείο αθλιότητας με την ποιότητα της δικής του εκπομπής. Και άντε η Τατιάνα έχει το άλλοθι (σκατά έχει, αλλά λέμε τώρα) πως περνάει κι ένα μήνυμα, ο Θέμος τι έχει;

1 comment:

Anonymous said...

Τελικά δεν ξέρω τι είναι πιο άθλιο...να βλέπεις Θέμο ή Τατιάνα!

Η μεν με τα εγκλήματα και τις σιαμαίες και ο δεν με τα σούργελα και τα φυντάνια της Πάνια...

Δηλαδή έλεος!