Saturday, July 21, 2007

Friends σημαίνει: Εμείς κι Εμείς!



Εμείς κι εμείς

Κανάλι: MEGA, Έτος παραγωγής: 1994-1997, Σενάριο: Πάνος Αμαραντίδης, Σπύρος Μεταλληνός, Σκηνοθεσία: Σπύρος Μεταλληνός, Πηνελόπη Κροντηροπούλου, Eπεισόδια: 140
Περιγραφή: Είναι φίλοι, μένουν στην ίδια γειτονιά και αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα με τον πιο ξεκαρδιστικό τρόπο! Οι μικροπαρεξηγήσεις δεν λείπουν αλλά καταφέρνουν να ξεπερνάνε τα πάντα με χαμόγελο, γιατί τελικά αυτοί μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε.
Παίζουν: Ελένη Γερασιμίδου, Γιώργος Γιαννούτσος, Σμαράγδα Διαμαντίδου, Μαρία Κανελλοπούλου, Βασίλης Κούκουρας, Νατάσσα Μανίσαλη, Στέλιος Παύλου, Μαρία Φιλίππου κ.α.

Το σχόλιο του mmexer:
Ακόμη μια τηλεοπτική σειρά που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί cult λόγω της εμμονής του MEGA να την προβάλλει ξανά και ξανά. Οι σειρές άλλωστε που έχουν αυτοτελή επεισόδια «βολεύουν» τους τηλεοπτικούς σταθμούς, γιατί μπορούν να προσπερνούν τα επεισόδια μεγαλύτερης διάρκειας και αυτά που γιορτάζουν Χριστούγεννα και Πάσχα άλλης εποχής (για ευνόητους λόγους!).
Πέραν τούτου, ο Πάνος Αμαραντίδης θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηρισθεί ο «αρσενικός Ρένα Ρίγγα», αφού κινείται στο ίδιο στυλ: Οι σειρές μπορεί να μην βγάζουν το τρελό γέλιο, έχουν όμως ένα ελληνικό στοιχείο και μια «γλύκα» που σε κάνει να τις βλέπεις ευχάριστα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μια από τις μεγαλύτερες τους επιτυχίες ήταν το «Άκρως Οικογενειακό» που είχε προβληθεί από τον ΑΝΤ1 και είχαν γράψει μαζί το σενάριο.
Βασισμένος στο ρητό που λέει «Γκοντ μπλες αμέρικα», ο Αμαραντίδης παρακολούθησε φανατικά τη σειρά «Τριάντα και Κάτι» που είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και έτσι είπε να φτιάξει μια δική του ιδέα στο πιο κωμικό Ήτανε τότε και τα Φιλαράκια που έκαναν μεγάλο μπαμ.. καταλαβαίνεται: Τριαντάρηδες που συζητούν τα προβλήματα τους. Μα τι σύμπτωση! Μοιάζει με τις αμερικάνικες σειρές! Έβαλε μέσα Πόντια, έβαλε μια Κύπρια και κάτι Αθηναίους, γιατί είμαστε και πολυπολιτισμική χώρα πάνω απ’ όλα. Πως είναι όλες οι αμερικάνικες σειρές με έναν έγχρωμο; Ε εμείς έχουμε τους Πόντιους και τους Κύπριους!
Χμ… τελικά έμοιαζε καθόλου η σειρά στην αμερικάνικη που άρεσε στον Αμαραντίδη; Ήτανε μικρός, δεν είχε καλό καιρό τότε που έβλεπε τη σειρά και δεν έπιανε καλά το κανάλι, κι έτσι δεν την έβλεπε καλά τη σειρά για να την αντιγράψει σωστά. Ξέρετε, σωστές δικαιολογίες που ταιριάζουν στην περίπτωση. Οκ, κι η Βέφα Αλεξιάδου έκανε τότε εκπομπές μαγειρικής και δεν της πετύχαινε πάντα το γλυκό. Τι να κάνουμε!
Η σειρά βρίθει από κλισέ, έχει όμως μια καλή δομή που μπορείς να τη δεις και να την ξαναδείς. Όπως και στην περίπτωση του «Ρετιρέ» έτσι κι εδώ, η σειρά έχει την απίστευτη ικανότητα, αν τύχει και κάτσεις μπροστά από την τηλεόραση, θα δεις τουλάχιστον ένα επεισόδιο (το MEGA τα προβάλλει με τη σέσουλα τρία - τρία). Τι μας έμεινε τελικά από τη σειρά; Οι υστερίες της Γερασιμίδου, και τα πόδια της Σμαράγδας Διαμαντίδου.

Να την ξαναδώ;
Άμα είναι για κανα-δυο επεισόδια, να πάει στα κομμάτια. Αλλά όχι και τα 140!!!

11 comments:

Anonymous said...

114 einai ta episodia giauto glitwneis 36 :P

mmexer said...

Δυστυχώς είναι 140...
Κάποια που είναι χριστουγεννιάτικα μετριούνται διπλά... Άσε ακόμη ζω ένα δράμα :)

Anonymous said...

Εμένα μ'αρέσει πολύ αυτή η σειρά, γι'αυτό την βλέπω κάθε μέρα!!

mmexer said...

@ Anonymous
με δόσεις όμως να την βλέπεις. γιατί είναι επικίνδυνα κολλητική η σειρά και θα αρχίσεις να λες ποντιακά χαχα

Anonymous said...

Αυτή τη σειρά τη βλέπω δεν ξέρω κι εγώ πόσα χρόνια... κάθε καλοκαίρι! Είναι η καλύτερη σειρά κατα τη γνώμη μου και δεν έχω βαρεθεί να τη βλέπω... Μου αρέσει πάρα πολύ. Τη θεωρώ τέλεια. Μακάρι να συνεχίσει να παίζει

mmexer said...

@ Anonymous
αν και θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηρισθεί μαζοχισμός του τηλεθεατή... κατανοώ όλα τα γούστα :) χαχαχαχα πλάκα σου κάνω :)

Anonymous said...

το Friends είναι μ******

Anonymous said...

paidia mporo na kano mia erotisi..?
simera epaikse ena epeisodio ton emeis kai emeis..
tis seiras..
kai tragoudise enas tragoudistis..
thelo na matho pos legetai to palikari kai to tragoudi..
oi stixoi pigainan kapos etsi:
Πες μου πως μπορω να ξανα κολλησω το γυαλι την εικονα σου να φτιαξω απο την αρχη...

kserei kapoios na me voithisei gt thelo to tragoudi..
an kapoios kserei mporei na m steilei sto email m.??


costas1991@hotmail.com..

sas euxaristo ek ton proteron..

Anonymous said...

t emeis k emeis einai i pio gamati seira!!!!distixws eimun mwro otan epeze kanonika s tv k dn t evlepa!!!g prwti fora t eida persi t kalokeri k kolisa k t vlepv k fetos!!!!!m mia le3i teliaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

Καμιά σχέση με την σειρά φιλαράκια που υπήρχε. Ήταν μια μαλακία και μισή. Προτιμώ να κάτσω να με μαστιγόσουν παρά να την δω. Τουλάχιστον την βάζουν μόνο καλοκαίρι κι έτσι τα αστεία τους καταφέρνουν να μας κρυώνουν και να μην νιώθουμε την ζεστη. Εγώ καλύτερες σειρές γράφω.

Anonymous said...

Όποιος λέει ότι τα φιλαράκια είναι μαλακία τον παίρνει.