Saturday, July 21, 2007



Αμαρτίες Γονέων


Κανάλι: MEGA, Έτος παραγωγής: 2003-2004, Σενάριο: Ρένα Ρίγγα, Σκηνοθεσία: Σίσυ Σμυριλίου, Επεισόδια: 29
Περιγραφή: Η επιστροφή του ασώτου! Ο Πάρης, μετά από 20 ολόκληρα χρόνια και άδειους τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, αποφασίζει να επιστρέψει στη σύζυγό του και τα τρία παιδιά του που είχε εγκαταλείψει. Οι αντιδράσεις της οικογένειάς του θα είναι καθ' όλα απρόβλεπτες και θα τον μπλέξουν σε μια απίστευτη περιπέτεια
Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Χρυσούλα Διαβάτη, Καλλιόπη Ευαγγελίδη, Ρένος Χαραλαμπίδης κ.α.

Το σχόλιο του mmexer:
Η σειρά είναι μια κλασσική περίπτωση που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως, έστω κι αν είναι ωραίο το περιτύλιγμα άμα το περιεχόμενο δεν λέει, άστα να πάνε!! Τι κι αν το MEGA επιστράτευσε «δυνατά» ονόματα, όπως την επιστροφή του Βουτσά στην τηλεόραση και την εξαιρετική Χρυσούλα Διαβάτη. Άμα το σενάριο είναι πιο μέτριο κι από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, τι να σου κάνουν κι αυτοί! Ηθοποιοί είναι, δεν είναι μάγοι!
Ok, η Ρένα Ρίγγα μπορεί να μην έχει την καλύτερη πένα στο σενάριο τηλεοπτικών σειρών, ξέρει όμως να προσφέρει σειρές που βλέπονται ευχάριστα (ακόμη κι αν προβάλλονται σ’ επανάληψη) και να μην προσβάλλει το κοινό της. Οι σειρές της έχουν πάντα αυτή τη γλύκα κι αυτό που απαιτεί η τηλεόραση: να κάτσεις στον καναπέ χωρίς να προβληματιστείς ιδιαίτερα και να χαλαρώσεις. Μόνο που στη συγκεκριμένη σειρά, άμα έχεις σπουδαίους ηθοποιούς για πρωταγωνιστές προτιμάς να τους δεις να «ξεδιπλώνουν» το ταλέντο τους μέσα από μια γρήγορη και έξυπνη κωμωδία, παρά σε μια ευχάριστη οικογενειακή σειρά, που παρακολουθείται κυρίως από γυναίκες.
Το MEGA πίστεψε αρκετά στη σειρά και έκανε φιλόδοξες προσπάθειες αλλάζοντας της ακόμη και μέρα προβολής, αλλά το κοινό προτίμησε άλλες σειρές δίνοντας της χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης.
Αν το κανάλι δεν αποφάσιζε να την προβάλει σε επανάληψη, κανείς δεν θα θυμόταν αυτή τη σειρά. Τώρα αν αναρωτιέστε γιατί το MEGA επιλέγει να προβάλει σε επανάληψη μια σειρά που στην πρώτη της προβολή πέρασε αλλά δεν ακούμπησε, τι να σας πω! Μάλλον το MEGA θέλει να ευχαριστήσει τη σεναριογράφο (προβάλλοντας της μια παλιά της σειρά), αφού στη νέα σεζόν έχει να επιτελέσει το δύσκολο έργο της μεταφοράς μιας μεξικάνικης (ή κάτι τέτοιο) σειράς στην ελληνική τηλεόραση!

Να την ξαναδώ;
Μόνο για να περάσει η ώρα!

No comments: