Friday, July 20, 2007



Love sorry


Κανάλι: MEGA, Έτος παραγωγής: 1994-1995, Σενάριο - Σκηνοθεσία: Ελένη Μαβίλη, Επεισόδια: 39
Περιγραφή: Ο ευγενικός κόσμος της ιατρικής ερωτεύεται σφόδρα το λαϊκό στρώμα της... υδραυλικής, μέσω της Λίλης και του Σάκη, του πιο παράδοξου ζευγαριού της ελληνικής πραγματικότητας!
Παίζουν: Τάσος Χαλκιάς, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Τρύφων Καρατζάς, Δημήτρης Τσούτσης κ.α.

Το σχόλιο του mmexer:
Οι σειρές της Ελένης Μαβίλη είχαν πάντα ένα ιδιαίτερο χιούμορ που είτε θα σου αρέσει είτε θα τις μισήσεις θανάσιμα! Το Love Sorry δεν τη λες κωμική σειρά, (βασικά δεν την λες καν σειρά, αλλά σέβεσαι τον κόσμο που την έβλεπε τότε) την λες μια εύθυμη τηλεοπτική σειρά (τύφλα να ‘χει ο Δαλιανίδης). Η σειρά βασίστηκε στα αιώνια love story δύο ανθρώπων που είναι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους. Η Μαβίλη κατάφερε να προσαρμόσει το love story στα ελληνικά δεδομένα προβάλλοντας ένα έρωτα μεταξύ υδραυλικού και μιας γιατρίνας.
Παρόλο που σαν ιδέα θα είχε ένα ενδιαφέρον, η Ελένη Μαβίλη έχει το μοναδικό ταλέντο σεναριογράφου στην Ελλάδα να καταστρέφει από μόνη της τις σειρές που γράφει. Ίσως η σειρά να είναι σταθμός στην καριέρα της, αφού μετά από αυτή ο κόσμος κατάλαβε τον τρόπο που γράφει (αντιγράφοντας πολλές φορές τον ίδιο τον εαυτό της) και σταμάτησε να βλέπει τις σειρές της (θυμίζω τα αποτυχημένα Baby Style, Χάλι Εντ, Μην μασάς το παραμύθι).
Μπορεί το σενάριο στα πρώτα επεισόδια να βλέπεται ευχάριστα, από το πέμπτο επεισόδιο και μετά που βλέπεις ότι η υπόθεση δεν προχωράει, καταντάει βαρετό σε σημείο να θες να σπάσεις την τηλεόραση ή να αυτοκτονήσεις! Φράσεις που επαναλαμβάνονται – μια προς τον συμπρωταγωνιστή και μια προς την κάμερα-, διάλογοι που σου σπάνε τα νεύρα και μια πλοκή χωρίς περιεχόμενο, φαντασία, ευρηματικότητα. Σε όλα αυτά προσθέστε το στυλ –είμαι μάγκας και το κέφι μου θα κάνω- του Χαλκιά με όλα τα απαραίτητα συστατικά που συμπληρώνουν το στυλ: μουστάκι, κοιλιά, ανοιχτά πουκάμισα.
Στα συν της σειράς θα πρέπει να σημειώσουμε εκτός από τη μεγάλη απήχηση που είχε στο κοινό, τη διαχρονικότητα του κόνσεπτ, αφού άμα προσθέσεις γυαλιά στη Μιχαήλ είναι ίδια η Μαρία η Άσχημη και τις δύο ατάκες που έμειναν στην ιστορία («Παρακαλώ πολύ!», Προσωπικά ζητήματα, συζήτηση κομμένη!»)

Να την ξαναδώ;
Ούτε γι’ αστείο!

2 comments:

Anonymous said...

παίζει να ήταν και η μόνη σειρά που δεν είδα ούτε ένα επεισόδιο.Μου χε κάτσει στραβά και δεν μου πολυαρέσει ο πρωταγωνιστής.Είχε γίνει όμως χαμός τότε.

mmexer said...

Ε λογικό μου ακούγεται! Με τέτοια μουστάκα και τέτοιο ύφος...

Είχε μια βαρβατίλα που αρέσει στις γυναίκες (ότι θα 'πρεπε να γίνω ντόινγκ με λάδια για να κτυπήσω γκόμενα δεν το πίστεψα ποτέ!)