Monday, October 1, 2007

Χειμερινή σεζόν με ήλιο!

• Σε φουλ πρόγραμμα από σήμερα (Δευτέρα) τα κανάλια. Μες την τρελή χαρά δηλαδή. Τα κεφάλια μέσα! Όταν αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα θα αρχίσει και το πανηγύρι! Τι στο καλό, χωρίς blog θα μείνουμε εμείς;
  

• Χθες (Κυριακή) έκανε πρεμιέρα η σειρά «Στους 31 Δρόμους» με τη Σοφία Καρβέλα. Όχι, δεν είναι μονόλογος παίζουν κι άλλοι ηθοποιοί. Αλλά ποιος είναι ο Αθηνόδωρος Προύσαλης, η Αριέτα Μουτούση μπροστά στην Σοφία Καρβέλα;
  
• Ωχ! Σοφία Καρβέλα είπα; Το βλέπω το εργάκι από τώρα: Πάνελ στη Λαμπίρη, στο Χίο, στη Σκορδά, στο Κους-κους με όλους τους πανελίστες να σχολιάζουν αν είναι καλή ηθοποιός, αν έκανε καλά νούμερα η σειρά αν αν αν…! Τελικά αυτό το MEGA μπορεί να μην έχει κουτσομπολίστικη εκπομπή, ξέρει όμως πώς να τους δίνει θέματα.
  
• Πάντως εγώ έχω κάποιες απορίες που είδα κανα μισάωρο τη σειρά! Δηλαδή εκεί που γνώρισε μια άγνωστη ελληνίδα (ολόκληρο Αμέρικα έπεσε σε ελληνίδα;) θα μπορούσε ας πούμε να ‘ταν αντί αυτή η Ειρήνη… η Άννα Βίσση; Ή πχ… να γνωρίσει κι άλλους εκεί στο Νιου Γιορκ όπως τον Σόμμερ, τον Alexis (Papaxelas ντε!) και όλους τους άλλους τηλεσταρ που ματαίως προσπαθούν να κάνουν καριέρα στο Αμέρικα; Ε… αν δεν κάνει καλά νούμερα είναι μια λύση! Δίνω ιδέες τζάμπα!
 
• Ωραία τα «Υπέροχα Πλάσματα» από τον ALPHA. Ok, θυμίζουν λίγο Singles, λίγο Φιλαράκια, λίγο Sex and the City, αλλά κανένα από αυτά δεν έχει Μυρτώ Κοντοβά! Πάντως κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει μιλήσει «βρώμικα» αλά Athens Voice!
 
• Ωραίο και καλοστημένο και το «Δέκα». Μια άλλη εποχή ξαναζωντανεύει με υπέροχες ερμηνείες. Και φυσικά πλαισιωμένες με τη μουσική της Καραϊνδρου. Ξέρετε τι με χαλάει όμως; Ένα λογότυπο πάνω αριστερά, κάπως στραβό, που γράφει ALPHA και όχι ΝΕΤ! Ότι δεν κάνει η κρατική τηλεόραση το κάνουν τα ιδιωτικά κανάλια.
 
• Με την εκπομπή της Δρούζα που παρουσίαζε στη ΝΕΤ «Η Ζωή είναι παιχνίδι» θα ασχοληθεί το ΕΣΡ στις 2/10/07. Άντε βρε την άλλη Τρίτη σας εύχομαι να ασχοληθείτε με το «Χρυσό Κουφέτο» που παρουσίαζε η Πάνια στα μέσα της δεκαετίας του 90!
 
Τι επιλέγει ανάμεσα στους Βενιζέλο, Γιωργάκη, Σκανδαλίδη ο Γιώργος Λιάγκας, πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα; Τον Σταμάτη Μαλέλη φυσικά! Όχι θα κάτσει να σκάσει ο άνθρωπος!
 
Και μια απορία: Αυτό το σκηνικό του «Καλομελέτα κι έρχεται» είναι σίγουροι εκεί στον ΑΝΤ1 ότι δεν προοριζόταν για τον «Γιούνγκερμαν» που είναι σειρά μιας άλλης εποχής;

6 comments:

ctrl-alt-backspace said...

Όσων αφορά το ΕΣΡ, δεν πρέπει να έχεις παράπονο! Εδώ στην Κύπρο εκκρεμούν υποθέσεις από το 2000!

to.telecontrol said...

είναι αναμενόμενο mmexer να πέσουν όλοι πάνω στη Σοφία. είναι μία νέα ηθοποιός, στην πρώτη τηλεοπτική της εμφάνιση, και συνάμα η κόρη της πιο διάσημης τραγουδίστριας της Ελλάδας!!άλλοι θα της πλέκουν το έγκωμιο και άλλοι θα τη 'θάβουν'. ακόμα να δω τη Σοφία,στην Κύπρο θα δούμε το επεισόδιο τη Δευτέρα, αλλά όταν τη δω θα πω τη γνώμη μου για το πώς παίζει. (και κάτι για να πάμε πάτσι: είναι ξευτιλίζω και όχι ξεφτιλίζω, βρόμικα και όχι βρώμικα, Γιούγκερμαν και όχι Γιούνγκερμαν. Α, και δε νομίζω σε αυτά που έγραψα πιο πάνω να έχω χρησιμοποιήσει μόνο τον αόριστο.είδες που κανείς δεν είναι 'άσφαλτος' που λέει και η Άντζελα;;;)

mmexer said...

@ to.telecontrol

Α παπα χολή!! Αυτό δεν είναι για να πάμε πάτσι... είναι επίθεση των απάτσι!
"...Καθημερινό θάνατο και χολή μόνο, για μας η ζωή θα φέρει" που θα λεγε κι ο Καρυωτάκης :)

Δεν είχα σχολιάσει τη Σοφία Καρβέλα ως ηθοποιό, αλλά τα μεσημεριανά! Και το MEGA που προβάλλει τη σειρά λες και είναι η μόνη ηθοποιός που παίζει εκεί!

Μ' αρέσει που σε έβαλα στη διαδικασία... αλλά...

1. Άμα δεχθούμε ότι είναι σωστή η λέξη ξεφτίλα τότε προέρχεται από το ξεφτιλίζω ως παραφθορά του εξευτελίζω. Πλέον δεν θεωρείται λάθος. (Μείζον Ελληνικό Λεξικό Τεγόπουλος Φυτράκης)

2. Το "βρώμικα" είναι σε εισαγωγικά γιατί έτσι γράφεται στη στήλη της Κοντοβά στην Athens Voice δες - http://www.athensvoice.gr/dirty-talks/

3. Καλά, ο Γιού(ν)γκερμαν είναι εκ παραδρομής λάθος και ζητώ συγγνώμη!

4. Το σχόλιο για τους χρόνους αφορούσε τις "κυπριακούρες" που υπήρχαν στο κείμενο! Είναι κρίμα ένα τόσο σωστά δομημένο κείμενο όπως το δικό σου να "χάνει" από αυτά!

5. Το άσφαλτος είναι σωστή λέξη! α (στερητικό και σφάλλω)που σημαίνει αλάθητος (δες πάλι στο ίδιο Λεξικό)

Πάντως ευχαριστώ για το σχόλιο! Εγώ θα συνεχίζω να διαβάζω το telecontrol :)

Φιλικά,
MMEXER!

to.telecontrol said...

αγαπητέ (συμπατριώτης να υποθέσω;;) mmexer, καμία κακία δεν υπάρχει. έγραψα την ορθή κατά τη γνώμη μου ορθογραφία αυτών των 3 λέξεων για να σου αποδείξω απλώς ότι όλοι κάνουμε λάθη. είχα διαβάσει τα άρθρα αυτά στο blog σου, πριν εσύ μου επισημάνεις τα δικά μου λάθη, και εντόπισα τα λάθη αυτά, αλλά δεν σου το έγραψα και γιατί να το έκανα αφού τα είχα θεωρήσει ασήμαντα;;; (γνωρίζω βλέπεις πολύ καλά ότι η γλώσσα είναι ζωντανός οργανισμός και εξελίσσεται, γι'αυτό πολλές εσφαλμένες εκφράσεις παγιώνονται και ορθογραφίες λέξεων γίνονται πιο απλές.[ αμαν, μάθημα γλωσσολογίας θα κάνουμε τώρα;;].αυτό το μήνυμα ήθελα να σου περάσω. βρες μου σοβαρά λάθη και χτύπα μου τα, διαφορετικά μην ψάχνεις ψύλλους μες τα άχυρα. είμαι περήφανη που μιλώ την κυπριακή διάλεκτο, την οποία μετά το πέρας των σπουδών μου, έχω εκτιμήσει ακόμη περισσότερο, γι'αυτό θα συνεχίσω τις 'κυπριακούρες' μέσα στα κείμενά μου και θα συνεχίσω να γράφω 'διερωτούμαι'και όχι 'διερωτώμαι' σε άρθρα μου(όχι σε επιστημονικό κείμενο) γιατί δεν είμαι 'καλαμαρού', είμαι made in Cyprus που λένε και οι Τάκκοι και λέω διερωτούμαι, βαρκούμαι, κατουρκούμαι,φοούμαι κ.λπ. το άσφαλτος είναι σωστή λέξη, αλλά εσύ θα την χρησιμοποιούσες για τους ανθρώπους;;; όσον αφορά στη Σοφία, και γω στα μεσημεριανά αναφερόμουν. η Σοφία έδωσε τροφή στα πάνελ και όπως ξέρεις στα πανελάκια των σκατοεκπομπών του μεσημεριού (τα οποία ευτυχώς στην Κύπρο δεν βλέπουμε!!!!)οι διαπληκτισμοί είναι στημένοι για την τηλεθέαση. και το mega γι'αυτήν την τηλεθέαση μάχεται, όπως και κάθε κανάλι. Και εγώ αν είχα στο κανάλι μου την κόρη της Βίσσσσ(χ)η, θα το πουλούσα, γιατί η τηλεόραση είναι,άτε να μην το πω.
και γω σε χαιρετώ φιλικά (συμβουλή: μην μένεις στα μικρά και ασήμαντα, να βλέπεις την ουσία)

to.telecontrol said...

ναι, και γω να σου πω κάτι τελευταίο (επειδή δεν μου το απάντησες)και κλείνουμε γιατί έχουμε και άλλες δουλειές (να γράψουμε κανένα άρθρο με 'κυπριακούρες'- δεν συμφωνώ ότι δεν είναι σωστό να εισχωρούν και κυπριακές λέξεις στον 'ανεπίσημο' γραπτό λόγο). μπορεί ο Μπάμπης (έτσι λέω με τους φίλους μου τον Μπαμπινιώτη), ο Φυτράκης και δεν ξέρω και γω ποιά άλλα λεξικά της κοινής νέας ελληνικής να περιέχουν το επίθετο άσφαλτος,η,ο=αλάθητος , αλλά αν κοιτάξεις στο LSJ -Liddell Scott Jones,που είναι το πιο έγκυρο λεξικό της αρχαίας ελληνικής αυτή τη στιγμή,δε θα βρείς τέτοια σημασία του επιθέτου. υπάρχει μόνο 'το άσφαλτον' και 'η άσφαλτος', το γνωστό μας οδόστρωμα. συνεχίζω λοιπόν να υποστηρίζω ότι λανθάνεται η Άντζελα όταν λέει κανείς δεν είναι 'άσφαλτος'. να είσαι και εσύ περήφανος γι' αυτήν τη διάλεκτο, αφού 'ρίζεις' που την Κύπρον!!εγώ πάντως, όταν βρίσκω λέξεις κυπριακές μέσα στον Όμηρο και τον Αριστοφάνη, μία περηφάνια την έχω!!!(νομίζω ότι τα λάθη που βρήκα στο Χριστινάκι ήταν σοβαρά, αλλά εγώ θέλω να βελτιωθεί γιατί είναι καλή τελικά. και αν πρόσεξες έγραψα 3 άρθρα και μόνο στο ένα έχω διορθώσει λάθη, δε θα το κάνω συστηματικά ξέρεις, αλλά η Χριστίνα τα έκανε μαζεμένα και έπρεπε να το σχολιάσω κατά τη γνώμη μου. κανένας λοιπόν δεν είναι αλάνθαστος, η γνώση δεν τελειώνει ποτέ...)

to.telecontrol said...

τώρα είναι το τελευταίο και κλείνουμε: μέσα από το blog σου πήγα σε αυτό της Γκολεμά και μάντεψε τί βρήκα. ένα άρθρο όπου σχολίαζε λάθος εκφραστικό της δημοσιογράφου του 'συμβαίνει τώρα' και έπεσε και αυτή στην παγίδα!! έκανε και αυτή λάθος εκφραστικό. αν και το 'απο ανέκαθεν' είναι παγιωμένη εσφαλμένη έκφραση, το σωστό είναι το 'ανέκαθεν',διότι θεν=απο,παρόλα αυτά είναι λάθος. φαίνεται είναι κολλητικό. όταν πας να διορθώσεις τον άλλο, κάτι στραβώνει και το κάνεις και εσύ το λάθος, ως δικαίωση αυτού που στήνεις στον τοίχο μάλλον. και ναι συμφωνώ, είναι ενοχλητικό. αλλά αν το κανε η Γκολεμά που είναι επαγγελαματίας, σε μένα, που το κάνω για την πλάκα, αξίζει να μου αναγνωρίσεις και ένα ελαφρυντικό,δε συμφωνείς;;