Monday, January 14, 2008

Προλαβαίνοντας τα Μέσα


ή αλλιώς η απόλυτη καφρίλα σε όλο της το μεγαλείο.

Παρόλο που το blog αφορά τα media, θα κάνουμε μια παρένθεση για μια ιστοσελίδα που αφορά την υγεία του Χριστόδουλου.
Αρχικώς να ξεκαθαρίσουμε πως η σχέση μας με την εκκλησία είναι η ίδια σχέση που έχουν τα τηλεοπτικά δελτία των 20.00 με τη λέξη «ειδήσεις»: Καμία!!! Μου ήταν πάντα αδιάφορη και αρκούμαι στο να πιστεύω στο δικό μου Θεό. Τώρα, το ποιος είναι αυτός φαντάζομαι πως δεν αφορά κανένα!
Και επειδή με το που θα το ανακαλύψουν τα Μέσα θα γίνει χαμός είπαμε να προλάβουμε τα γεγονότα και να εκφράσουμε την άποψή μας για το θέμα!
Στην ιστοσελίδα www.xristodoulos.com δημιουργήθηκε ένας διαγωνισμός στον οποίο αν μαντέψεις την ημερομηνία που θα πεθάνει ο Χριστόδουλος, κερδίζεις ένα Play station 3.
Η δικαιολογία για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό είναι πως ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε την καλύτερη αντιμετώπιση που μπορούσε να έχει ένας ασθενής σε αντίθεση με την Αμαλία που πάλευε μόνη με τον καρκίνο.
Επειδή στο blog δημοσιεύσαμε το κείμενο για την Αμαλία την 1η Ιουνίου, παίρνουμε επίσημα θέση και λέμε όχι σε ένα site που δεν εξυπηρετεί κανένα εκτός από τον ίδιο τον διαχειριστή του που θα καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του!
Γιατί λέμε όχι σε μια τέτοια ιστοσελίδα; Γιατί ο σκοπός μας είναι να αλλάξει κάτι ουσιαστικά και όχι να αφηνόμαστε σε άστοχα site παίζοντας με την υγεία άλλων ανθρώπων (όποιος κι αν είναι αυτός).
Δηλαδή εσείς αυτό καταλάβατε από τον αγώνα της Αμαλίας; Να το παίξουμε κάφροι και να παρακαλάμε να πεθάνει ένας άνθρωπος για να σώσουμε ένα άλλο; Αυτό ήθελε η Αμαλία; Να ζήσει η ίδια αφήνοντας ένα άλλο πίσω της; Αυτό σας έμαθε ο αγώνας της; Αυτό πιστεύετε πως θα έκανε;
Όσο άδικο κι αν είναι αυτό για την Αμαλία ή για τον όποιο άλλο συμπολίτη μας που πάσχει από καρκίνο, δεν αλλάζει επί της ουσίας κάτι στο σύστημα. Δεν θα σταματήσουν τα φακελάκια αν ο Χριστόδουλος ή το κάθε άλλο δημόσιο πρόσωπο έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση από τον μέσο έλληνα. Υπάρχουν χιλιάδες άλλες ενέργειες που θα βοηθούσαν πραγματικά στο να αλλάξει κάτι. Και σίγουρα αυτές τις άλλες πρέσβευε κι η Αμαλία.

15 comments:

purple said...

απλα θα συμφωνησω απολυτα!
καλημερα :-)

Νίκος Κ. said...

συμφωνώ επίσης.

Anonymous said...

Είναι τιμή για κάποιον όταν οι εχθροί του πέφτουν τόσο χαμηλά. Όποιος έχει γνωρίσει αυτήν την αρρώστια στην οικογένειά του το καταλαβαίνει.

ο παραπάνω ανώνυμος said...

Μη φανταστείτε ότι ήμουν υπέρ του Χριστόδουλου. Μόλις είδα αυτή τη σελίδα έγινα. Αν μπείτε στο μπλογκ της Αμαλίας θα δείτε ότι κάποιοι γράφουν αισχρότητες για αυτήν την ηρωίδα, χρησιμοποιώντας τις ίδιες ακριβώς φράσεις. Τελικά είμαστε σίγουροι ότι ο άνθρωπος είναι ανώτερος απ' τα ζώα;

patsiouri said...

Είμαστε πολύ μικροί για να πιάνουμε στο στόμα μας τον καρκίνο...αυτό έχω να πώ.
Συμφωνώ απολύτως με όλους ανεξαιρέτως τους επικριτές του Χριστόδουλου.
Μακάρι να έβγαιναν στο φώς οι αλητείες του πρίν αρρωστήσει και να λιθοβολιζόταν και δημόσια.
Τώρα όμως πεθαίνει.
Προσωπικά τον λυπάμαι μόνο γιατί ξέρω από πρώτο χέρι πόσο φοβάται.
Μόνο γι αυτό.
Ο θανατός του με αφήνει παγερά αδιάφορη.
Δε μπορώ όμως να κάνω και χιουμοράκι, σόρι.

ΕΡΟΕΣΣΑ said...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΩ

mmexer said...

@ purple, νίκος κ.
Χαίρομαι που συμφωνείται. Γιατί νόμιζα πως εγώ δεν τα χω 400 στο τέλος! Την Καλημέρα μου!

mmexer said...

@ ανώνυμος
Πολλοί σίγουρα δεν είναι ανώτεροι από τα ζώα. Ούτε εγώ ήμουν ποτέ υπέρ του Χριστόδουλου... Αλλά αυτό λέγεται κτηνωδία! Την καλημέρα μου...

mmexer said...

@ patsiouri
Αυτό είναι το θέμα. Ότι γίνεται χιούμορ στο θάνατο ενός ανθρώπου, δήθεν για την αδικία. Ε ας το κρίνουν κάποιοι άλλοι όχι εμείς!

@ΕΡΟΕΣΣΑ
Ευχαριστώ, να σαι καλά!

Την καλημέρα μου και στις δύο :)

TV-Political Watcher said...

ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΦΡΙΛΑ. ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ.

mmexer said...

@ TV-Political Watcher
Ακριβώς! Σε όλο τους το μεγαλείο... Ευχαριστώ για το σχόλιο!

Λωτοφάγος said...

Αίσχος! Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν καλά πόσο σιχαίνομαι τον άνθρωπο αυτόν και τα όσα εκπροσωπεί. Όμως στοιχήματα για το πότε θα πεθάνει; Έλεος! Φυσικά, όταν μια ζωή προσελκύεις τον κόσμο με κάθε τρόπο και προκαλείς ασύστολα, το τέλος σου δεν μπορεί να είναι διαφορετικό! Βορά των ΜΜΕ θα γίνει κι αυτό.
Όσο για τα ζώα, γιατί τα βρίζετε, βρε παιδιά; Όλα τους ξέρουν να ζουν και να πεθαίνουν με αξιοπρέπεια! Εμείς, πάλι, ΟΧΙ!

mmexer said...

@ λωτοφάγος
Κι αν το πάρω μία σου και μία μου... Θεία Δίκη δηλαδή; Ούτε αυτό με πείθει... Γιατί δεν θα θέλαμε σε κανένα να υπάρχει θεία δίκη. γιατί; ενδεχομένως γιατί έτσι θα γυρνάει και σε μας...

Λωτοφάγος said...

Με παρεξήγησες! Δεν μίλησα για θεία δίκη. Μάλλον εκφράζει καλύτερα ό,τι θέλω να πω εκείνη η παροιμία: "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρων'οι όρνιθες"! Ας μην στηνόταν μπροστά σε όποιο μικρόφωνο έβρισκε! Ποιος ήξερε τι έκανε και τι πρέσβευε τόσα χρόνια ο Σεραφείμ; Κάπως έτσι την πατήσανε πολλοί: Κούγιας, Θέμος, Τσοχατζόπουλος κ.ά.

Κώστας said...

Αυτονόητα συμφωνώ κι εγώ μαζί σου.