Wednesday, February 13, 2008

Rest in peace (part 1)



Ιστορίες από την απέναντι όχθη

Κανάλι: ΑΝΤ1, Έτος παραγωγής: 2007-08, Σενάριο: Ομάδα σεναριογράφων, Σκηνοθεσία: Ομάδα σκηνοθετών, Επεισόδια: 10
Περιγραφή: Υπάρχει απέναντι όχθη, ακόμα κι αν δεν τη βλέπουμε. Σειρά αυτοτελών επεισοδίων µε μεταφυσικές και ανεξήγητες ιστορίες που όλοι έχουμε ακούσει µα κανείς δεν μπόρεσε να τις εξηγήσει.
Παίζουν: Διάφοροι ηθοποιοί (όσοι πρόλαβαν)…

Το σχόλιο του mmexer:
Από την προηγούμενη σεζόν μια σειρά που είχε κάνει μεγάλη επιτυχία ήταν η 10η Εντολή στον ALPHA. Από τότε, τα αντίπαλα κανάλια έψαχναν σενάρια για σειρές που έχουν να κάνουν με μυστήριο και ανεξιχνίαστες υποθέσεις.
Την αρχή είχε κάνει ο ΑΝΤ1 με τις «Ιστορίες Μυστηρίου». Η σειρά παρουσίαζε ιστορίες που αφηγήθηκαν διάφοροι άνθρωποι στην Μάρα Μεϊμαρίδη, με την ίδια στο ρόλο της αφηγήτριας και έχοντας την επιμέλεια του σεναρίου, αφού θεωρείται πλέον η «εθνική μας μάγισσα».
Σαν συνέχεια της εν λόγω σειράς μας παρουσιάστηκαν οι «Ιστορίες από την απέναντι όχθη». Χωρίς την Μεϊμαρίδη στην επιμέλεια, η σειρά δεν θύμιζε σε τίποτα τις Ιστορίες Μυστηρίου: Οι ιστορίες δεν είχαν καν αρχή – μέση – τέλος, οι σκηνές ήταν ασύνδετες μεταξύ τους, αφού δεν υπήρχε αφήγηση, ενώ το σενάριο ήταν τόσο γελοίο που νόμιζες πως πρόκειται για την τηλεοπτική μεταφορά του Scary Movie! Τόσο αργή και τόσο άνευρη με κλισέ διάλογους τύπου –μιλούσα με τον κύριο –μα ο κύριος πέθανε εδώ και δέκα χρόνια-!! που νόμιζες πως έπαιζες το παιχνίδι «Παλέρμο» και ο δολοφόνος είναι ο Τζόκερ!
Στην προσπάθειά τους δε να κάνουν μια σειρά αντάξια της 10ης Εντολής αντέγραψαν τον τρόπο σκηνοθεσίας ακόμη και τα τραγούδια που επέλεγε ο Κοκκινόπουλος! Αφήστε δε, που οι περισσότερες ιστορίες θύμιζαν τη Ζώνη του Λυκόφωτος (σχεδόν ύβρις η όποια αναφορά!)
Τελικά η Μεϊμαρίδη καταράστηκε τη σειρά που δεν συμμετείχε, της άλλαξαν τον αδόξαστο στη μέρα και ώρα προβολής (4 αλλαγές σε 2 μήνες!) μέχρι που πήγαν στην απέναντι όχθη του Καιάδα (προφανώς!)

Να την ξαναδώ;
Ε καλά, δεν θα σε ρωτήσουν και στο Trivia στα πόσα επεισόδια τέλειωσε, οπότε άστο καλύτερα! Άσε που είναι δυσεύρετα τα επεισόδια στα τόρεντς!
AGB: (στο σύνολο) Υψηλότερο: 14,8% Χαμηλότερο 7,1%
----> Η σειρά θα μείνει στην ιστορία αφού μετά το τέλος των γυρισμάτων ενός επεισοδίου, ο Σεργιανόπουλος συνελήφθη με κόκα στο Κολωνάκι!

25 comments:

Anonymous said...

εθνική μας μάγισσα χαχαχαχαχα φοβερό χαχαχα

mmexer said...

@ anonymous
να' σαι καλά... Μην μένεις ανώνυμος! :) Κάνε σχόλια επώνυμα! Μην μένεις στην αφάνεια. Βγες στην επιφάνεια! χαχα

psykasso said...

Καλησπέρα βραδινέ μου φίλε ...

που λες , χθες κάθισα για λίγο στο σαλόνι με το κουτί ανοικτό. Είχε λαζόπουλο. Δεν νομίζω να μπορούσα να διανοηθώ πως η πολιτική μπορεί να έχει τόση πολύ πλάκα ... :Ρ

και αυτό πάλι με τα μηχανάκια της agb πως γίνεται. Ξέρω ότι κάποια τα έχουνε στα σπίτια τους. Αλλά δεν ξέρω κανέναν που να έχει ή να ξέρει αυτός κάποιον που να έχει .... ε ?

mmexer said...

xexe με τα μάτια του Λάκη πάντα έχει πλάκα η πολιτική. Μόνο έτσι αν ακούσουμε τους πολιτικούς καμιά φορά...

Υποτίθεται πως αυτοί που έχουν τα μηχανάκια δεν πρέπει να τους ξέρει κανείς. Είναι ένα άλυτο μυστήριο που προσωπικώς δεν με αφορά γιατί δεν είμαι ούτε διαφημιστής ούτε διαφημιζόμενος ούτε τηλεοπτικός σταθμός!

Αν έχεις προσέξει στο blog αποφεύγω την αναφορά στην agb. Κι ούτε ποτέ κατάλαβα την μανία του κόσμου να τα μαθαίνει. Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό να δημοσιοποιούνται τα νούμερα!

irene said...

σε καλό σου !!
είχα μισοδεί ένα επεισόδιο αλλά δεν με συγκίνησε ιδιαίτερα.. μάλλον κανέναν από ότι φαίνεται..

γιατί να έχει κάποιος μηχανάκι της agb σπίτι του , λες κ ζει με τους γονείς του ακόμα , είναι 10χρονών κ πρέπει να τους δίνει αναφορά για το τι βλέπει.

revqueer said...

Ούτε που την είχα πάρει είδηση τη συγκεκριμένη!

Strahd said...

Γενικά δεν έχω δει καμία από αυτές τις σειρές. Αν και τρελός φαν του Twilight Zone, οι ελληνικές του βερζιόν ποτέ δεν με έλκυσαν. Χτες είδα για πρώτη φορά τα Ίχνη στο MEGA. Γενικότερα δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για την σειρά αλλά εμένα μου άρεσε λίιιγο (πες με μαζόχα; δεν ξέρω). Ήθελα να δω ποιος από την ομάδα πέθανε, και οι *beeeep* στο τέλος το έκοψαν... *beeeep* *beeeep* *beeeep* Ωραία παραγωγή για ελληνική TV πάντως. :P

Είδωλο said...

Yπηρχε τετοια σειρα?
Αμα μπορεσεις και μου βρεις επισοδεια απο τα Φρουτα Εποχης του Mega με την Ισαβελλα Βλασιαδου εκει θα σε παραδεχτω.

mmexer said...

@ irene
μάλλον μόνο εγώ την θυμάμαι τη σειρά τελικά :)
χαχαχαχα αυτή την άποψη για τα μηχανάκια δεν την είχα σκεφτεί:)

@ revqueer
Μόνο κάτι τρελλοί σαν εμένα την είχαν πάρει χαμπάρι, μην ανησυχείς :)

mmexer said...

@ strahd
Καλά το Twilight zone ήταν και σταθμός στην αμερικάνικη τιβί. για πολλούς λόγους...

Όσο για τα Ίχνη έχει πολύ ηλίθιους διαλόγους που σε κάνουν να γελάς αντί να την πάρεις στα σοβαρά. Προσεχώς σχόλιο :)
Εδώ εμένα μου άρεσαν οι "ιστορίες μυστηρίου" με την Μεϊμαρίδη, θα σε πω μαζόχα; χαχαχαχα

mmexer said...

@ x-oyranoy
Κι όμως... δεν ήταν ανεξήγητο φαινόμενο. Ήταν σειρά του ΑΝΤ1!
Δεν την θυμάμαι τη σειρά εγώ είμαι πολύ μικρός :p Μόνο την Ευτυχία Γιακουμή θυμάμαι απ' τη σειρά :)

? said...

άραγε η 10η εντολή γιατί σταμάτησε? έλεγαν ότι ο Κοκκινόπουλος ετοιμάζει κάτι καινούριο..ξέρεις τπτ? καλημέρα!

Νικόλαος Παπουτσής said...

Το πιο συνηθισμένο γεγονός στον πλανήτη και ιδικά στην Ελλάδα μας ειναι η αντιγραφή της επιτυχίας

Καλά το γραφεί ο tzonakos στο μπλοκ του... μην αντιγραφείς εικόνες και κείμενα, φτιάξε κάτι δικό σου μπορείς?

Μπαααααα

χεχε

τσιου!!!

mmexer said...

@ νίκος κ.
Α! Μου φαίνεται θα κάνω ένα τεστ για τις σειρές :)
Το είχα πει ξανά: η καινούρια του σειρά παίζει στο MEGA Δευτέρα στις 23.00. "Μαύρα Μεσάνυχτα" ο τίτλος και είναι μαύρη κωμωδία απ' τις καλύτερες της σεζόν! Προσεχώς σχόλιο :)

Ήθελε να κάνει ένα διάλειμμα από τις ιστορίες της 10ης Εντολής και σε πρόσφατη συνέντευξη στο TV Εθνος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή η σειρά! Μακάρι ! (λέω εγώ)

mmexer said...

@ karaflokotsifas
Σωστότατη η άποψη του tzonakou. Aν δεν υπήρχε το κλόπυ πέιστ δεν θα υπήρχαν τηλεοπτικές σειρές στην Ελλάδα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Δυστυχώς. Είναι μια πραγματικότητα

Anonymous said...

((Άσε που είναι δυσεύρετα τα επεισόδια στα τόρεντς))χα χα!

Αρχίζω την ανάγνωση παλαιότρων αναρτήσεων σου για να καλύψω τα "κενά" μου...
:)

Βλαμμενος said...

προσπαθω εδω και πολυ καιρο να βλεπω οσο το δυνατον λιγοτερη τηλεοραση και να κανω αλλα πραγματα που μπορουν να μου καψουν τον εγκεφαλο λιγοτερο...Παντως η 10η Εντολη ηταν απο τις αγαπημενες μου εκπομπες και κριμα που σταματησε...τα υπολοιπα που αναφερεις ειναι απλες αντιγραφες και δεν με απασχολησαν ποτε...ουτε ενα επεισοδιο δεν εχω δει...

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ said...

Δεν τις έχω δει τις ταινίες που αναφέρεις φίλε μου εκτός της 10ης εντολής που πλέον παρακολουθώ κάποιες φορές και τις επαναλήψεις της αργά το βράδυ στον alpha.

Utopia said...

Ήρθα να δω... καμιά πρόταση για κωμωδία και έπεσα πάνω στα μυστήρια.Κοινώς ατύχησα!Και δεν τα πάω καλά με τα μυστήρια...Στόκος είμαι(χα,χα)...:-)))

kat. said...

ούτε που πρόσεξα οτι είχε τελειώσει αυτή η σειρά..

να σου πω την αλήθεια.. εγώ είχα δει κάποια επεισόδια! δεν τα είχα βρει τραγικά.. απλώς τραβηγμένα λίγο από τα μαλλιά! σαφώς και υπάρχουν χειρότερες σειρές στην ελληνική τηλεόραση!

mmexer said...

@ akon
Οκ, κάνε μια ανάγνωση και ετοιμάσου να γράψεις εξετάσεις.... Δεν τα γράφω έτσι για να περνάει η ώρα... Δίνει εξετάσεις όποιος περνάει απ' αυτό το blog χαχαχαχα Καλωσόρισες στον κόσμο του mmexer!

@ βλαμμενος
Χμ... ανεξήγητο φαινόμενο: Να αυτοαποκαλείσαι βλαμμένος και να πιστεύεις πως δεν έχει καεί ο εγκέφαλός σου:) χεχε
Πλάκα κάνω και φυσικά πολύ καλά κάνεις και την έκοψες την τιβί. Αυτό σημαίνει πως θα παρακολουθείς τα όσα συμβαίνουν από το blog :)
Προσυπογράφω για την 10η Εντολή!

mmexer said...

@ νικος
Ακόμη και στην επανάληψη είναι καλύτερη η 10η από τη συγκεκριμένη σειρά οπότε καλά κάνεις και την βλέπεις :)

@ utopia
Μα έτσι όπως έπαιζαν ήταν καλύτερη κωμική σειρά από πολλές που λέγονται κωμικές. Πίστεψέ με! (Σου 'χω πρόταση σύντομα -θα στην αφιερώσω!)

mmexer said...

@ kat
Καλά εννοείται πως υπάρχουν σειρές που δεν βλέπονται καν! Ούτε στο πρώτο λεπτό! Χωρίς υπερβολή! Εγώ βαρέθηκα στο πρώτο επεισόδιο.. Οκ, κρατάω την μόνη θετική γνώμη για τη σειρά :) Θα σου βρω τα επεισόδια να τα δεις σε μια μέρα να ρθεις στην απέναντι όχθη και συ ! χαχαχα

iLiAs said...

..πάμε γι' άλλα λοιπόν :p

Καλο απόγευμα :)

mmexer said...

ε ναι:) να κάνουμε αποτοξίνωση από βλακώδεις σειρές:)_