Saturday, December 22, 2007

Τηλεοπτικά ξεκατινιάσματα



Τις τελευταίες βδομάδες η τηλεόραση ζει την αποθέωση του εαυτού της. Δηλαδή του τίποτα! Του δημιουργώ ιδέες αναπαράγοντας τα ίδια πρόσωπα της τηλεόρασης. Με άλλα λόγια; Ο Λαζόπουλος και οι άνθρωποι που τον περικυκλώνουν.
Σάτιρα με… δόσεις!
Η εκπομπή του Λαζόπουλου κάνει και πολιτική σάτιρα. Που εδώ συμφωνούν όλοι σ’ αυτού του είδους τη σάτιρα: ότι τα χώνει. -Φυσικά εξαρτάται και σε ποιο κόμμα είσαι!- Ένα περίεργο πράγμα: όταν αναφέρεται στα πρόσωπα της τηλεόρασης και σ’ όσα την αφορούν, πάντα υπάρχουν αντιδράσεις! Μόνο εκεί όμως. Μην σχολιάσει τους εαυτούς τους. Ας σχολιάσει τους άλλους! Γιατί; Γιατί καλώς ή κακώς είναι μια καλή ευκαιρία να προβληθούν δημόσια ξανά, να κερδίσουν μέρος του τι προβάλλεται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ωφελούνται και οι δύο πλευρές!
Δικαιούται να σχολιάζει κάποιος την τηλεόραση αφού κάνει ο ίδιος τηλεόραση όπως ο Λαζόπουλος;
Σε αυτό το ερώτημα θα μπορούσαμε να απαντήσουμε αρνητικά αν ο Λαζόπουλος είχε εκφραστεί δημόσια για την εκπομπή του, ότι είναι μια ποιοτική εκπομπή. Αλλά και πάλι αν δεν μπορεί να σχολιάσει τα πρόσωπα της τηλεόρασης η ίδια η τηλεόραση, τότε ποιος μπορεί καλύτερα;
Η διαδικασία του «σου απαντώ», «μου απαντάς» μέσω τηλεόρασης.
Παρόλο που δεν μας βρίσκει καθόλου σύμφωνη η διαδικασία, ο Λαζόπουλος ξέρει να χειρίζεται καλύτερα το παιχνίδι αφού μπορεί εύκολα να έχει το παιχνίδι της σάτιρας κα να το κάνει μέσω αστείου. Το μέτρο χάνεται από τους υπόλοιπους οι οποίοι χρησιμοποιούν άλλα μέσα.
Ο Μακάκας και ο Φούστης
Ο Καρβέλας όταν απάντησε αρχικώς στο Λαζόπουλο μέσω ραδιοφώνου, είχε μια λογική. Όχι στα λεγόμενά του. Αλλά στο να απαντήσει αφού δεν έχει τον τηλεοπτικό χρόνο να το κάνει. Όταν μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει ξανά μέσω τηλεοράσεως, έχασε τον έλεγχο: αυτο-προσδιορίστηκε, χρησιμοποίησε προσωπικούς χαρακτηρισμούς για το Λαζόπουλο. Το τηλεοπτικό κοινό ήξερε εξ’ αρχής ότι βγήκε στη Ζούγκλα να απαντήσει. Αν δεν απαντούσε θα είχε χάσει το παιχνίδι. Στην προσπάθειά του αυτή υπέπεσε σε λάθη που αφορούσαν τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
Ο Δημοσιογράφος και το ξεκατίνιασμα…

Ο Τριανταφυλλόπουλος εκμεταλλευόμενος τα γεγονότα και αφού αναφέρθηκε σε αυτόν ο Λαζόπουλος έστησε μια εκπομπή – ξεκατίνιασμα. Η εκπομπή της Πέμπτης 20/12 δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τις παλιές καλές εποχές που η Τατιάνα έκανε κουτσομπολιό ή από την πιο light έκδοσή της, τη Λαμπίρη.
Έστησε μια ολόκληρη εκπομπή για να απαντήσει στο Λαζόπουλο. Κάλεσε τον Στηβ Κακέτση, κρητικούς που τα είχανε «πει» στο Λαζόπουλο, κατηγόρησε την Γκολεμά χωρίς να πει κάτι ουσιαστικό για αυτήν και μας έδειξε δηλώσεις του Λαζόπουλου για την AGB. Ποιος; Ο Δημοσιογράφος που ασχολείται με τα σκάνδαλα! Τέτοιος ξεπεσμός για να απαντήσει στο Λαζόπουλο, ενώ θα μπορούσε να το κάνει ωραιότατα με ένα άρθρο στο «Πρώτο Θέμα»;

Τόσο πολύ αφορά την κοινωνία το θέμα; Ο Λαζόπουλος να απαντάει σε 10 λεπτά από τις 3 ώρες και ο Τριανταφυλλόπουλος να αφιερώνει δυόμισι ώρες (και…) για να απαντήσει ο Καρβέλας τη μια, και την άλλη για να απαντήσει ο ίδιος;

Συμπέρασμα: Επιτέλους η Ντενίση βρήκε το δίκαιό της!

2 comments:

Anonymous said...

xaxaxaxa H Ntenisi dikaiwthike!!
Na mas zisei i theodora!!!

mmexer said...

Μόνο η Θεοδώρα; και η Μπουμπουλίνα, η Λασκαρίνα και το κορίτσι, και το σούσι... :)