Friday, December 14, 2007

Στους 31 δρόμους


Δρόμοι που χάθηκαν, ένας δρόμος είχε τη δική του ιστορία οι 31 δεν είχαν καμιά, απ' τους 31 στους 5 δρόμους.

Κανάλι: MEGA Έτος παραγωγής: 2007, Σενάριο: Ομάδα Σεναριογράφων, Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεμοιράκος, Επιμέλεια Σεναρίου: Πάνος Αμαραντίδης, επεισόδια: 12
Περιγραφή: Μια κοπέλα εγκαταλείπει την Αθήνα κι εγκαθίσταται στη Νέα Υόρκη. Εκεί, γνωρίζεται με μια παρέα νέων παιδιών, που, όπως κι αυτή, θέλουν να ζήσουν το όνειρό τους…
Παίζουν: Σοφία Καρβέλα, Ανδρέας Γεωργίου, Ανατολή Γρηγοριάδου, κ.α.

Το σχόλιο του mmexer:
Η Άννα Βίσση έκανε μια βόλτα στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, ρώτησε τη γνώμη του Καρβέλα, αν πρέπει να στείλει την κόρη τους στο εξωτερικό να σπουδάσει. Ο Νίκος είπε αμέσως το ναι για το Αμέρικα, γιατί εκεί είναι πάμφθηνα σε σχέση με την ακρίβεια του Αλογοσκούφη και γιατί ακόμη το ‘χει καημό, που η τότε πρόεδρος της ΚΝΕ, Αλέκα Παπαρήγα, (μια ασήμαντη κοκκινομάλλα που βάφει τα μαλλιά της…που να σας εξηγώ τώρα ποια είναι!) δεν του ‘κατσε και το γύρισε στο έντεχνο τραγούδι (βλέπε Je t’ aime).
Από τότε λοιπόν ξεκίνησε η καριέρα της Σοφίας Καρβέλα. Μόνο που ο καρπός μιας αγάπης μας έτυχε μπανανόφλουδα και όχι μήλο, και έτσι δεν έπεσε κάτω απ’ τη μηλιά για να πάρει το ταλέντο των γονιών της! Κι όταν αποφάσισε να εκτελέσει ένα ρόλο σε μια σειρά, το πέτυχε, κυριολεκτικά! Μαζί της κι άλλοι ηθοποιοί που κάλλιστα θα μπορούσαν να ήταν φοιτητές της Μιμής Ντενίση.
Νέοι άνθρωποι καινούριοι στο Αμέρικα με τόσους δρόμους χάθηκαν! Μόνο που όταν ξαναβρήκαν το σωστό δρόμο, το ταλέντο είχε πάρει τον 32ο δρόμο. Κατά τα άλλα, ο διευθυντής φωτογραφίας καταριέται την ώρα που είπε το ναι σε αυτή τη σειρά, γιατί είναι το μόνο που σώζεται, η μέση Ελληνίδα νοικοκυρά γνωρίζει τα άγια χώματα της Αμερικής που κάνουν καριέρα ο Σόμμερ, η Βανδή, η Βίσση και άλλοι (τους οποίους θα συναντήσει η Χριστίνα στο 13ο επεισόδιο όταν θα βρεθεί κατά τύχη στην απονομή Όσκαρ στο Σόμμερ, αλλά η σειρά τελειώνει στα 12).
Το σενάριο γράφει Ομάδα Σεναριογράφων (!) που μπροστά του τα βίντεο στο δελτίο ειδήσεων του STAR μοιάζουν έπος του Αριστοφάνη, και την επιμέλεια έχει ο Πάνος Αμαραντίδης που προσπαθούσε να κόψει όσες σκηνές θεωρούσε περιττές: πχ, στο 1ο επεισόδιο η Χριστίνα (Σοφία Καρβέλα) μετά την έλευση της στη Νέα Υόρκη, και αφού την ληστεύουν, προσπαθούν να την βιάσουν. Εδώ ο Αμαραντίδης έκοψε τη σκηνή όπου θα την έβρισκε στα σκαλιά ο Τζορτζ Κλούνεϊ (που είχε υποχρέωση στον Αμαραντίδη γιατί αρνήθηκε να κάνει γκεστ στα Φιλαράκια… ε… στο Εμείς κι Εμείς θέλω να πω).
Εν κατακλείδι μάθαμε πως ο Πέτρος Μπούτος πίστεψε πως κανείς δεν είναι πιο μαλακίσιους από αυτόν που ενέκρινε τη σειρά, ο Γιάννης Λάτσιος βρήκε τη μοναδική δικαιολογίαγια να λέει στον Μίνωα Κυριακού πως πέτυχε, ο Νίκος Φώσκολος είναι ένας αδικημένος σεναριογράφος (Νίκο γύρνα!), η Άννα Βίσση θα βγάλει τη σεζόν στο Μέγαρο Μουσικής του Λαμπράκη μέχρι να αποσβεσθεί το κόστος της σειράς και η Ντενίση επιτέλους δικαιώνεται αφού αναγνωρίζεται το ταλέντο της και κατεβαίνει πανηγυρικά με τη Θεοδώρα στο Ηρώδειο..

Να την ξαναδώ;
Μα πότε; Αφού την Κυριακή 16/12 παίζεται το τελευταίο επεισόδιο! Το έπος έφτασε στο τέλος του. Φήμες που θέλουν τον Πέτρο Μπούτο να κάνει πάρτι με τη Δέσποινα Βανδή ελέγχονται ως κακοήθεις.
AGB: (στο σύνολο) Υψηλότερο: 22% Χαμηλότερο 10,1%

9 comments:

ctrl-alt-backspace said...

Χεχε! Τέλειο!
Ποτέ δεν μου άρεσε ο Καρβέλας και το σόι του. Χαίρομαι που κόπηκε η σειρά, είμαι κακός; Μπα, δεν είμαι :p

piou said...

Εγώ με τον Καρβέλα δεν έχω πρόβλημα, έχω όμως με τη Μιμή... Και όντως, σ' αυτή τη σειρά, όλα τη θυμίζουν!

mmexer said...

@ minus tv...

Από πότε η ειλικρίνια έγινε συνώνυμο της κακίας;

@ piou

Όλα την θυμίζουν ατάλαντα κι αγαπημένα / πράγματα δικά της πλούσια και καθημερινά....

Anonymous said...

Τράβηξαν από 30 και έχασαν

KitsosMitsos said...

Χαχα! Καταπληκτική ανάλυση. Δεν το είδα καθόλου, μόνο διάβαζα σχόλια.
Αυτό τα περικλείει όλα!
Καλημέρα.

patsiouri said...

Α χα χα, εμένα δε μου τη σπάει τόσο ο Καρβέλας ο οποίος έχω την υποψία πως έχει βάλει στοίχημα με το διάβολο για το πόσο χαμηλά μπορεί να καταφέρει τη χώρα αυτή να πέσει! Η Βίσση μου τη σπάει τραγικά, θέλω να φύγει να πάει στην Κύπρο και να τραγουδάει μόνο στο Ρίκ!

ctrl-alt-backspace said...

Και τι σου φταίμε εμείς οι Κύπριοι;;;

mmexer said...

@maroulakos
Πολύ ύποπτο μου ακούγεται αυτό! :) Ο ένας που έμεινε είναι για κάλυψη;
Thx για το σχόλιο!

@KitsosMitsos
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Ευτυχής όποιος δεν την είδε:) Καλημέρα:)

@patsiouri
Μα και να πάει στο ΡΙΚ θα την βλέπει η Λαμπίρη οπότε θα την αναπαράγει. Δεν γλυτώνουμε έτσι εύκολα :S
Thx για το σχόλιο!

mmexer said...

@ minustv
Έλα μου ντε! Ας μείνει στο Αμέρικα και στο Λόντον που αντέχουν οι άνθρωποι στα δύσκολα :)