Saturday, November 10, 2007

ΤΗΛΕΚΡΙΤΙΚΗ - TV Stars παρουσιάστε



Γενικά:

Πέρασε σχεδόν μια δεκαετία από τότε που πρωτοβγήκε στον αέρα το πρώτο ριάλιτι σόου στην ελληνική τηλεόραση. Προηγουμένως, η ελληνική τηλεόραση και η διαστροφή προς το trash, το διαφορετικό, το κατώτερο από μας που μας αρέσει να βλέπουμε για να λέμε πως «υπάρχουν και χειρότερα», περιοριζόταν σε κάτι ξεχασμένα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια ή σε εκπομπές βασισμένες σε ανθρώπινες ιστορίες με πρόσωπα γραφικά.
Με την έλευση του πρώτου ριάλιτι σόου το τηλεοπτικό κοινό είχε την περιέργεια να δει ακόμη πιο μέσα από την κλειδαρότρυπα. Ακολούθησε ένας βομβαρδισμός από ριάλιτι γιατί αυτό το προϊόν πουλούσε, έκανε νούμερα, ήταν πιο εύκολο κέρδος για ένα κανάλι. Στον ίδιο μηχανισμό της κλειδαρότρυπας και για να αρπάξουν κομμάτι της τηλεοπτικής «πίτας», τα μικρότερα κανάλια έστησαν εκπομπές αναπαράγοντας τις ιστορίες των ριάλιτι. Έτσι, η τηλεόραση που αρέσκεται στο να αναπαράγει τον ίδιο της τον εαυτό, έστησε ένα ολόκληρο μηχανισμό γύρω από τα ριάλιτι και τις ιστορίες των παικτών.
Σιγά - σιγά το κοινό βαρέθηκε να παρακολουθεί 10 ανθρώπους που τους παίρνουν οι κάμερες και έτσι τα κανάλια έμειναν στο σόου και τις οντισιόν των ριάλιτι δοκιμάζοντας τα πάντα: τραγουδιστές ηθοποιούς και εσχάτως παρουσιαστές. Παρ’ όλα αυτά, αυξήθηκαν οι κουτσομπολίστικες εκπομπές, ασχολήθηκαν με τα ίδια πρόσωπα της τηλεόρασης και με προσωπικές ιστορίες, δίνοντας έτσι την εικόνα πως οι ίδιοι οι τηλεαστέρες ζούνε σε ένα τέτοιο ριάλιτι που παρακολουθούνται από κάμερες. Έτσι η καθημερινότητα της tv είναι ένα «σύγχρονο» είδος ριάλιτι που αναπαράγει καθημερινώς, και ανθρώπινες ιστορίες όπως της Ρούλας Βροχοπούλου.

Το TV Stars παρουσιάστε
Την περασμένη Παρασκευή (9/11) ο ALPHA παρουσίασε το πρώτο live του TV Stars παρουσιάστε. Πλέον τίποτα δεν θυμίζει εκείνη την χρυσή εποχή των ριάλιτι: Το σκηνικό ένα ξεχασμένο Dream Show, όπως και ο τρόπος που βαθμολογούνται οι παίκτες, το τραγούδι και το λογότυπο! Η Μπέτυ Μαγγίρα κάνει ότι μπορεί, η Ναταλία Γερμανού χμ... ψάχνει γκόμενο, ο Κωνσταντής Σπυρόπουλος δείχνει στον Κοντομηνά ότι μπορεί και πιο χάλια, αφού είναι και στέλεχος του καναλιού, ενώ η Ντέπυ Γκολεμά είναι εντελώς ξεκάρφωτη, άοσμη, άχρωμη... (για τον ρόλο της ετοιμάζεται ολόκληρο post). Και τέλος ένας Ηλίας Ψινάκης που ματαίως προσπαθεί να πείσει ότι περνάει ακόμη η μπογιά του…. Μαζί με όλα αυτά ένας κόσμος φτιαγμένος για την tv «αγγελικά πλασμένος»
Ακόμη και οι παίκτες θυμίζουν κάτι από τους «παλιούς» συμμετέχοντες… Υπάρχει πάντα η όμορφη που το κοντινό στον κώλο κάνει «νούμερα», αυτός που θα κάνει το χαβαλέ, ένας που δεν θα μιλάει καλά ελληνικά ή μιλάει σχεδόν καλά, ο μετανάστης που ίσως ταυτιστεί με το τηλεοπτικό κοινό, η αντιδραστική που διαφωνεί με την κριτική επιτροπή.

Συμπέρασμα;
Πολύ κακό για το τίποτα.

2 comments:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Και που να δεις τα νεα παιχνιδια που ετοιμαζουν στον Alpha...

mmexer said...

Κάτι έχει πάρει το μάτι μου...
Κάτι καινούρια τρέιλερ...

και ετοιμάζω ποστ μήπως και καταφέρουμε να προλάβουμε το κακό αλλά δεν....